40' προετοιμασία
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 40'

Υλικά

Κομμάτια: 9

Διαδικασία

Για την κρέμα

  1. Για το δροσερό μπισκοτογλυκό με κρέμα σοκολάτας και φράουλες, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  3. Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας κάψει καλά και πάει να πάρει βράση, αποσύρουμε, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύουμε με το σύρμα και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα.
  4. Την τοποθετούμε ξανά σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να δένει και να κοχλάζει το μείγμα.
  5. Αποσύρουμε, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
  6. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, την οποία εφαρμόζουμε στην επιφάνεια της κρέμας για να μη σχηματιστεί κρούστα, και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη για περίπου 1 ώρα, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την συναρμολόγηση

  1. Καλύπτουμε με μπισκότα τον πυθμένα ενός ταψιού ή πυρέξ με διαστάσεις περίπου 24 x 24 εκ. και τα βρέχουμε με λίγο γάλα με ένα πινέλο.
  2. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα που ετοιμάσαμε πάνω στα μπισκότα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  3. Καλύπτουμε με μπισκότα, τα οποία βρέχουμε και αυτά με γάλα, και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  4. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να σταθεί καλά η κρέμα και να σφίξει.

Για την επικάλυψη

  1. Ανακατεύουμε τις φράουλες με τη μαρμελάδα και τις απλώνουμε στην επιφάνεια του μπισκοτογλυκού.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών