ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒούτυρο αρωματισμένο με βασιλικό και σκόρδοΒούτυρο αρωματισμένο με βασιλικό και σκόρδο
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Υλικά (για το ελαιόλαδο - 250 ml)

Υλικά (για το βούτυρο - 200 γρ.)

Διαδικασία

Ελαιόλαδο

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε το δεντρολίβανο και το μαϊντανό για 10 δευτερόλεπτα. Στραγγίζουμε τα μυρωδικά και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
  2. Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη με το ελαιόλαδο και το ξύσμα και χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν όσο καλύτερα γίνεται.
  3. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτηράκι σε ένα μεγάλο δοχείο (ή σε μπουκάλι), ώστε να απομακρύνουμε τυχόν κομμάτια. Κλείνουμε με καπάκι και διατηρούμε στο ψυγείο.

Βούτυρο

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τα φύλλα ρίγανης, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  2. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μείγμα. Αν δεν έχουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής, τακτοποιούμε το μείγμα στην παγοκύστη με το κουτάλι.
  3. Αδειάζουμε σε παγοκύστη σιλικόνης και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.

Μυστικά

  • Χρησιμοποιούμε το αρωματισμένο ελαιόλαδο σε σαλάτες, σε μαριναρίσματα κρεάτων όπως μπριζόλες, αρνίσια παϊδάκια κ.α. και σε όποια συνταγή θέλουμε να αρωματίσουμε με δεντρολίβανο.
  • Χρησιμοποιούμε το αρωματισμένο βούτυρο σε ριζότο μανιταριών αλλά και σε όλα τα ριζότι. Σε βελουτέ σούπες ( 1 κουτ. γλυκού στο σερβίρισμα) αλλά και σε ψητά κρεατικά και πουλερικά.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε με αυτόν τον τρόπο, λάδι, αρωματισμένο με φρέσκια ρίγανη, δυόσμο αλλά και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών