15' προετοιμασία
5 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 5 ώρες και 15'

Υλικά

Βάρος: Για περίπου 1,5-2 λίτρα

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Αραδιάζουμε τα κόκαλα σε ταψί, φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πάρουν πολύ καλό χρώμα. Ξεφουρνίζουμε
  2. Στην πιο μεγάλη κατσαρόλα που διαθέτουμε, βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδο, τις πιπεριές και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν καλά σε δυνατή φωτιά. Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας μέσα στο κρασί και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε τα κόκαλα, τα φύλλα δάφνης και τα κλωναράκια θυμάρι. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι για πολλές ώρες, μέχρι να κατέβει σχεδόν κάτω από το μισό. Σουρώνουμε τον ζωμό και, μόλις κρυώσει, τον βάζουμε στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών