20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις μπρουσκέτες με αντζούγιες

Διαδικασία

Φακοσαλάτα

  1. Σε µια µέτρια κατσαρόλα βάζουµε τις φακές µε 800 ml νερό, το κρεµµύδι, το κύµινο και τη δάφνη να βράσουν σε µέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν, χωρίς όµως να λιώσουν.
  2. Τις στραγγίζουµε, πετάµε τη δάφνη, τις ξεπλένουμε και τις βάζουµε σε µια βαθιά σαλατιέρα.
  3. Αλατοπιπερώνουµε, ρίχνουµε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεµµυδάκι, τα ντοµατάκια, τη ρίγανη και το µαϊντανό, ανακατεύουµε απαλά µε ένα κουτάλι και αφήνουµε τη σαλάτα στην άκρη.

Μπρουσκέτες

  1. Σε ένα γουδί ή στο µούλτι χτυπάµε τις αντζούγιες µε το ελαιόλαδο για περίπου 2 - 3 λεπτά, µέχρι να προκύψει ένας πολτός.
  2. Βάζουµε τις φέτες ψωµιού στο γκριλ, στη µεσαία σχάρα, και τις ψήνουµε για περίπου 3 - 4 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  3. Τις βγάζουµε από το φούρνο, τις αλείφουµε πρώτα µε τον πολτό αντζούγιας και µετά µε το τυρί, τις ξαναβάζουµε στο γκριλ και τις ψήνουµε για περίπου 3 - 4 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν και να λιώσει κάπως το τυρί.
  4. Πασπαλίζουµε τις µπρουσκέτες µε τον πασατέµπο (ή τον ηλιόσπορο ή το σουσάµι) και σερβίρουµε µε τη φακοσαλάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών