ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦακές με λεμόνι και άνηθοΦακές με λεμόνι και άνηθο
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις φακές με κρόκο Κοζάνης και δυόσμο ξεπλένουμε τις φακές, τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με 750 ml νερό, τη δάφνη, τα σκόρδα και το φασκόμηλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα και ρίχνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο.
  3. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης, το τσίλι, τον δυόσμο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  5. Προσθέτουμε το ξίδι και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
  6. Αδειάζουμε το όλον στην κατσαρόλα με τις φακές, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά, ίσα ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  7. Μοιράζουμε στα πιάτα, σκορπίζουμε τα φυστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
  8. Συνοδεύουμε με ελιές, τουρσιά και ζεστό ψωμί με ελαιόλαδο και ρίγανη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών