ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάκια λαδερά, αμπελοφάσουλα σαλάταΦασολάκια λαδερά, αμπελοφάσουλα σαλάτα
30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ασολάκια με σουπιές από την Κάρπαθο, βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και, όταν γίνει διάφανο, ρίχνουμε με τη σειρά τις σουπιές, τα σκόρδα, το μελάνι (σχίζοντας με μυτερό μαχαίρι τους σάκους), την ντομάτα, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα φασολάκια και τον μαϊντανό μαζί με λίγο βραστό νερό, μόλις να τα σκεπάζει.
  3. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
  4. Τότε δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται αλάτι, προσθέτουμε τον δυόσμο και το αποσύρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 61.

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών