ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάδα κυπριακή: απλή, λευκή και απίθανα νόστιμη!Φασολάδα κυπριακή: απλή, λευκή και απίθανα νόστιμη!
5' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 35'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασολάδα λεμονάτη με μάραθο και αγκινάρες στραγγίζουμε, ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 5 φλιτζ. τσαγιού νερό.
  2. Τα βράζουμε (ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται) για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις αγκινάρες, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, χωρίς να προσθέσουμε νερό.
  4. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια όλο το περιεχόμενο του τηγανιού, προσθέτουμε τον μάραθο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε, ραντίζοντας κάθε μερίδα με ελαιόλαδο.
  6. Συνοδεύουμε με καπνιστή πέστροφα ή ανθότυρο.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών