Ανοιξιάτικη η σημερινή φασολάδα μας με τις πρώτες αγκινάρες και τον μυρωδάτο μάραθο να δίνουν τον τόνο.

5' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 5 φλιτζ. τσαγιού νερό.
  2. Τα βράζουμε (ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται) για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις αγκινάρες, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, χωρίς να προσθέσουμε νερό.
  4. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια όλο το περιεχόμενο του τηγανιού, προσθέτουμε τον μάραθο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε, ραντίζοντας κάθε μερίδα με ελαιόλαδο.
  6. Συνοδεύουμε με καπνιστή πέστροφα ή ανθότυρο.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών