ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάκια φουρνιστά με κασέρι και γραβιέραΦασολάκια φουρνιστά με κασέρι και γραβιέρα
30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα φασολάκια με σελινόριζα και γλυκοπατάτες, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, αλατοπίπερο, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το τζίντζερ, το τσίλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τη σελινόριζα και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  4. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες με τα υγρά του μπολ και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών