30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
5 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 5 ημέρες και 40'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τα φασολάκια τουρσί από τον Σωτήρη Ευαγγέλου, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα φασολάκια και τα ζεματίζουμε για 1 λεπτό.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε καλά πάνω σε πετσέτα. Τα βάζουμε σε βάζο, χωρητικότητας 1 λίτρου.
  3. Για να φτιάξουμε την οξάλμη, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το 1/2 λίτρο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 6-8 λεπτά.
  4. Αδειάζουμε στο βάζο με τα φασολάκια, φροντίζοντας να τα καλύψει καλά. Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε το τουρσί να ωριμάσει σε ένα ντουλάπι για 4-5 ημέρες.
  5. Από τη στιγμή που θα ανοίξουμε το βάζο, διατηρείται στο ψυγείο.
  6. Σερβίρουμε το τουρσί λουσμένο με ένα πικάντικο ελαιόλαδο.

Ένα καλό τουρσί σερβίρεται πάντα με ένα καλό επώνυμο παγωμένο τσίπουρο. Γλυκανισάτο ή όχι, είναι προσωπική σας επιλογή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών