
30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
5 ημέρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ημέρες και 40'
Υλικά
Διαδικασία
- Για τα φασολάκια τουρσί από τον Σωτήρη Ευαγγέλου, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα φασολάκια και τα ζεματίζουμε για 1 λεπτό.
- Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε καλά πάνω σε πετσέτα. Τα βάζουμε σε βάζο, χωρητικότητας 1 λίτρου.
- Για να φτιάξουμε την οξάλμη, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το 1/2 λίτρο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 6-8 λεπτά.
- Αδειάζουμε στο βάζο με τα φασολάκια, φροντίζοντας να τα καλύψει καλά. Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε το τουρσί να ωριμάσει σε ένα ντουλάπι για 4-5 ημέρες.
- Από τη στιγμή που θα ανοίξουμε το βάζο, διατηρείται στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε το τουρσί λουσμένο με ένα πικάντικο ελαιόλαδο.
Ένα καλό τουρσί σερβίρεται πάντα με ένα καλό επώνυμο παγωμένο τσίπουρο. Γλυκανισάτο ή όχι, είναι προσωπική σας επιλογή.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.