
20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: για 20 μεζεδάκιαΓια τη σαλάτα
Για το ντρέσιγνκ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φασόλια πιάζ με καπνιστό χέλι, ξεκινάμε με το ντρεσινγκ.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά με πιρούνι όλα τα υλικά.
Σαλάτα
- Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια. Τα βράζουμε σε μπόλικο νερό για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη διαλύονται. Αλατίζουμε λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το αγγούρι, την πιπεριά, την ντομάτα, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το χέλι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.