ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασόλια κοκκινιστά με μυρωδικά από την ΤοσκάνηΦασόλια κοκκινιστά με μυρωδικά από την Τοσκάνη
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: για 20 μεζεδάκια

Για τη σαλάτα

Για το ντρέσιγνκ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασόλια πιάζ με καπνιστό χέλι, ξεκινάμε με το ντρεσινγκ.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά με πιρούνι όλα τα υλικά.

Σαλάτα

  1. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια. Τα βράζουμε σε μπόλικο νερό για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη διαλύονται. Αλατίζουμε λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  2. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το αγγούρι, την πιπεριά, την ντομάτα, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο.
  3. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το χέλι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών