
10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για τα φιογκάκια με κουνουπίδι, μανιτάρια και παρμεζάνα, βράζουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού σε αλατισμένο νερό και το λεμονοχυμό (που θα τα βοηθήσει να παραμείνουν άσπρα), για περίπου 6-7 λεπτά, όχι παραπάνω, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά να κρατάνε στο δόντι.
- Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 1-2 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι λένε οι οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν, για περίπου 5-6 λεπτά. Είναι σημαντικό να είναι η φωτιά πολύ δυνατή, γιατί έτσι τα μανιτάρια θα μαραθούν χωρίς να προλάβουν να βγάλουν πάρα πολλά υγρά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κουνουπίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε τα φιογκάκια με κουνουπίδι, μανιτάρια και παρμεζάνα στα πιάτα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και κοκκινοπίπερο και σερβίρουμε.