10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για τα φιογκάκια με κουνουπίδι, μανιτάρια και παρμεζάνα, βράζουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού σε αλατισμένο νερό και το λεμονοχυμό (που θα τα βοηθήσει να παραμείνουν άσπρα), για περίπου 6-7 λεπτά, όχι παραπάνω, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά να κρατάνε στο δόντι.
  2. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 1-2 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι λένε οι οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν, για περίπου 5-6 λεπτά. Είναι σημαντικό να είναι η φωτιά πολύ δυνατή, γιατί έτσι τα μανιτάρια θα μαραθούν χωρίς να προλάβουν να βγάλουν πάρα πολλά υγρά. 
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κουνουπίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Μοιράζουμε τα φιογκάκια με κουνουπίδι, μανιτάρια και παρμεζάνα στα πιάτα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και κοκκινοπίπερο και σερβίρουμε.

Συνταγές με Κουνουπίδι

Συνταγές με Μακαρόνια

Συνταγές με Μανιτάρια

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών