ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με φράουλεςΤάρτα με φράουλες και κρέμα, κλασική και αγαπημένη

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για τις φράουλες στο τηγάνι με μέλι, ξινομυζήθρα και αμύγδαλα ξεκινάμε πλένοντας τις φράουλες χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τις στεγνώνουμε.
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι και ψήνουμε τις φράουλες για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να βγάζουν τα ζουμιά τους.
  3. Περιχύνουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη να χλιαρύνουν. Οι χυμοί από τις φράουλες θα ενωθούν με το μέλι και θα γίνει ένα αραιό σιροπάκι.
  4. Σερβίρουμε τις φράουλες πάνω από την ξινομυζήθρα, σκορπίζουμε και τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών