
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για τις φράουλες στο τηγάνι με μέλι, ξινομυζήθρα και αμύγδαλα ξεκινάμε πλένοντας τις φράουλες χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τις στεγνώνουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι και ψήνουμε τις φράουλες για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να βγάζουν τα ζουμιά τους.
- Περιχύνουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη να χλιαρύνουν. Οι χυμοί από τις φράουλες θα ενωθούν με το μέλι και θα γίνει ένα αραιό σιροπάκι.
- Σερβίρουμε τις φράουλες πάνω από την ξινομυζήθρα, σκορπίζουμε και τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.