ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και αρωματισμένο γιαούρτιΑυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και αρωματισμένο γιαούρτι
10' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Τεμάχια: 6 αυγόφετες

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε French toast (αυγοφέτες) με ψητά μήλα, αρχικά χτυπάμε ελαφρώς, σε ένα μπολ, με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και την κρέμα.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 1 κουτ. γλυκού από το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
  3. Βουτάμε 1 φέτα ψωμιού στο μείγμα, μέχρι να βραχεί καλά αλλά να μη μαλακώσει εντελώς, και τη ρίχνουμε στο τηγάνι.
  4. Την ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες.
  6. Τις σερβίρουμε σε πιατέλα.
  7. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μήλα με τη ζάχαρη για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
  8. Τα βάζουμε πάνω από τις αυγόφετες και σερβίρουμε με μέλι.

Μυστικά

Αν θέλουμε, προσθέτουμε στα μήλα λίγη κανέλα και σταφίδες ή καρύδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών