Ζουμερό, λαχταριστό, πανεύκολο το φαγητό που φτιάχνει σήμερα η Νίκη Χρυσανθίδου. 

30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον κιμά με μισό ποτήρι νερό να βράσει. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα ή με ένα πιρούνι συνεχώς ώστε να γίνει σπυρωτός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει τελείως το νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ντομάτα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα βάζουμε μια στρώση με τα μισά φασολάκια, μια στρώση από τον κιμά και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε 1½ ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα φασολάκια και ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Αν τα υλικά γίνουν και η σάλτσα είναι νερουλή, σουρώνουμε τα στερεά και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να μειωθεί. Αν όμως σωθούν τα υγρά νωρίς και το φαγητό δεν είναι έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό συνοδεία ψωμιού της αρεσκείας μας και λίγου γιαουρτιού.
  3. Στο ποτήρι μας ένα φρέσκο Aγιωργίτικο ή ένα ροζέ από την ίδια ποικιλία. Αν προτιμάτε το λευκό, διαλέξτε ένα Chardonnay.
  4. Συμβουλή: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μοσχαρίσιο κιμά με κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών