ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζκεϊκ ψυγείου με βερίκοκαΤσίζκεϊκ ψυγείου με βερίκοκα
30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

Βάση

  1. Για να ετοιμάσουμε το φθινοπωρινό τσιζκέικ με βάση από φυστίκι Αιγίνης προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στη λειτουργία του αέρα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει αλλά όχι να κάψει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε την ψίχα από το φυστίκι και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  5. Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου χαρτί αντικολλητικό ή λαδόκολλα και τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα φιστικιού και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  7. Το πατάμε καλά με τον πάτο ενός ποτηριού ή με τα χέρια μας για να γίνει μια συμπαγής βάση.
  8. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  9. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Κρέμα

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε απαλά το τυρί και την άχνη.
  2. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από τη βάση φυστικιού και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Επικάλυψη

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα φρούτα με τη ζάχαρη για περίπου 35 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τον χυμό λάιμ, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά μαρμελάδα.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρισμα

  1. Ξεφορμάρουμε το τσιζκέικ, απλώνουμε τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών