Εμείς το προτείνουμε με βερίκοκα, αλλά εξίσου θα ταίριαζαν και τα ροδάκινα, τα κεράσια και οι βανίλιες. Επίσης, μπορείτε να το σερβίρετε με μαρμελάδα ή με γλυκό του κουταλιού.
25'
προετοιμασία
2 ώρες και 15'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Κομμάτια: 12Για τη βάση
Για την κρέμα
Για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βάση
- Για το τσίζκεϊκ ψυγείου με βερίκοκα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24-25 εκ. Το απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο και πιέζουμε πολύ καλά με την παλάμη μας για να φτιάξουμε μια συμπαγή βάση.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να παγώσει καλά.
Κρέμα
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη και τον χυμό λεμονιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η κρέμα να αρχίσει να δένει λίγο.
- Την αδειάζουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε με προσοχή και γαρνίρουμε με τα βερίκοκα και τον δυόσμο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.