25' προετοιμασία
2 ώρες και 15' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Βάση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24-25 εκ. Το απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο και πιέζουμε πολύ καλά με την παλάμη μας για να φτιάξουμε μια συμπαγή βάση.
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να παγώσει καλά.

Κρέμα

  1. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη και τον χυμό λεμονιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η κρέμα να αρχίσει να δένει λίγο.
  3. Την αδειάζουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  4. Ξεφορμάρουμε με προσοχή και γαρνίρουμε με τα βερίκοκα και τον δυόσμο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Βερίκοκα

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Συνταγές με Ξερά βερίκοκα

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Γλυκό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών