ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓίγαντες με χόρτα και μυρωδικάΓίγαντες με χόρτα και μυρωδικά
10' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους γίγαντες στην κατσαρόλα με δυόσμο, στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 800 ml νερό και τα κρεμμύδια για περίπου 1 ώρα, σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.
  4. Προσθέτουμε το θυμάρι και τον δυόσμο.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε τους γίγαντες στην κατσαρόλα με δυόσμο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών