10'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τους γίγαντες στην κατσαρόλα με δυόσμο, στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 800 ml νερό και τα κρεμμύδια για περίπου 1 ώρα, σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και τον δυόσμο.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε τους γίγαντες στην κατσαρόλα με δυόσμο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.