10' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τους γίγαντες στην κατσαρόλα με δυόσμο, στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 800 ml νερό και τα κρεμμύδια για περίπου 1 ώρα, σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.
  4. Προσθέτουμε το θυμάρι και τον δυόσμο.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε τους γίγαντες στην κατσαρόλα με δυόσμο.

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Φασόλια

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών