20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα γιουβαρλάκια

Για τη σούπα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Γιουβαρλάκια

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά τους και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος καρυδιού, και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.

Σούπα

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σούπα και τόσο ζωμό ώστε να σκεπάσει τα υλικά κατά 1-2 εκ. Αλάτι βάζουμε με φειδώ, γιατί το ξινολάχανο είναι συνήθως αρκετά αλμυρό.
  2. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι το υγρό να αρχίσει να κοχλάζει. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και, αν χρειαστεί, ρίχνουμε και άλλο ζωμό, τόσο ώστε να σκεπάσει τα υλικά. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να γίνουν τα γιουβαρλάκια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη δάφνη.
  3. Βγάζουμε τα γιουβαρλάκια με τρυπητή κουτάλα και τα μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα. Χτυπάμε τη σούπα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά (αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ, μεταφέρουμε στο μούλτι σε δόσεις).

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τους κρόκους και το προσθέτουμε σταδιακά στη σούπα, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα με τα γιουβαρλάκια, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Ένα βορειοελλαδίτικο χαρμάνι με βάση το Ασύρτικο.

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών