20'
προετοιμασία
2 ώρες και 5' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με αρνάκι και δυόσμο, ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, το αρνί με το λάδι και αλατοπίπερο.
- Ζεσταίνουμε καλά μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια αρνιού για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο λάδι ακόμα.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την ντομάτα, το αλκοόλ, το μέλι, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και 250 ml νερό, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να γίνει το αρνί.
- Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κριθαράκι για 5-6 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Μεταφέρουμε το αρνάκι με τα λαχανικά και τα υγρά του σε γάστρα.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, σκορπίζουμε, στο γιουβέτσι με αρνάκι, τον δυόσμο και συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό.