20' προετοιμασία
2 ώρες και 5' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με αρνάκι και δυόσμο, ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, το αρνί με το λάδι και αλατοπίπερο.
  2. Ζεσταίνουμε καλά μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια αρνιού για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο λάδι ακόμα.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την ντομάτα, το αλκοόλ, το μέλι, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και 250 ml νερό, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να γίνει το αρνί.
  6. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κριθαράκι για 5-6 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  8. Μεταφέρουμε το αρνάκι με τα λαχανικά και τα υγρά του σε γάστρα.
  9. Προσθέτουμε το κριθαράκι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  10. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  11. Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
  12. Αφαιρούμε από τον φούρνο, σκορπίζουμε, στο γιουβέτσι με αρνάκι, τον δυόσμο και συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών