Κυριακάτικο φαγητό που βγάζει αρκετές μερίδες. Η σάλτσα που θα φτιάξουμε είναι γλυκιά και λίγο όξινη αλλά απογειώνει τη γεύση του ψαριού.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο λιαστής ντομάτας

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 - 2 λεπτά, ίσα να ροδίσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και να πάρουν χρώμα και γεύση. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενό της σε ένα ταψί.
  3. Πέστο λιαστής ντομάτας: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις λιαστές ντομάτες με το αλάτι, το σκόρδο, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το ξίδι. Ρίχνουμε το πέστο και ένα φύλλο δάφνης στο ταψί με το κριθαράκι. Προσθέτουμε αρχικά 1½ νεροπότηρο νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Κατά διαστήματα ελέγχουμε και, αν δούμε ότι το κριθαράκι έχει στεγνώσει, προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό. Στα 10 λεπτά ψησίματος προσθέτουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι το κριθάράκι να γίνει. Με το που βγει από το φούρνο, το κριθαράκι πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό, γιατί θα συνεχίσει να απορροφά υγρό.
  4. Στο ποτήρι μας: Με το φαγητό αυτό θα δέσει ωραία ένα ροζέ κρασί ή ένα ελαφρύ κόκκινο από Ξινόμαυρο ή Pinot Noir.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών