
20'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το πέστο ρίγανης
Διαδικασία
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από τη φέτα, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για1/2 λεπτό. Προσθέτουμε την ντομάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε σε βαθύ ταψί, προσθέτουμε τον καυτό ζωμό και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να πιει τα περισσότερα υγρά.
- Ξεφουρνίζουμε, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και επιπλέον φέτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.