20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το πέστο ρίγανης

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από τη φέτα, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για1/2 λεπτό. Προσθέτουμε την ντομάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Μεταφέρουμε σε βαθύ ταψί, προσθέτουμε τον καυτό ζωμό και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να πιει τα περισσότερα υγρά.
  6. Ξεφουρνίζουμε, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και επιπλέον φέτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών