ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι γιαχνιστό με ελαφριά σάλτσα ντομάτας και χυλοπίτεςΑρνάκι γιαχνιστό με ελαφριά σάλτσα ντομάτας και χυλοπίτες

 

25' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρνάκι γιουβέτσι με ντομάτα και μυρωδικά αρχικά βάζουμε, σε μια κατσαρόλα, τις ντομάτες, το μάτσο άνηθου (ή μάραθου), τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τον ζωμό κότας, τα 80 ml ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  2. Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε το μάτσο του μυρωδικού και με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στην κατσαρόλα (ή λιώνουμε το όλον σε δόσεις, στον πολυκόφτη).
  4. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κριθαράκι στα 50 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ντοματόζουμο και ανακατεύουμε.
  6. Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
  7. Ρίχνουμε το βούτυρο, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  8. Παράλληλα, αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε το αρνί.
  9. Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει, ή το ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
  10. «Συνθέτουμε» το γιουβέτσι, σερβίροντας το κριθαράκι με το αρνί κομμένο σε φέτες και, αν θέλουμε, με τις λιαστές ντομάτες. Η τελευταία πινελιά: λίγο ωμό πικάντικο ελαιόλαδο.

Blanc de noir από Ξινόμαυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 150.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών