15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με μανιτάρια, κανέλα και μαϊντανό, ζεσταίνουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάτισμα για 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να σκορπίσει το άρωμά του.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 - 2 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, την κανέλα, την πάπρικα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
  6. Προσθέτουμε 1,2 λίτρα ζεστό νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  7. Όταν αρχίζει να κοχλάζει έντονα το υγρό, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην κολλήσει, μέχρι να γίνει το κριθαράκι, να πιει τα υγρά του και να μελώσει. Αν εξατμιστεί το νερό πριν γίνει το κριθαράκι, συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα.
  10. Πασπαλίζουμε το γιουβέτσι με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως, γιατί όσο μένει πήζει.

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών