10' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για τη σάλτσα

Συνοδευτικά

Διαδικασία

  1. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα κομμάτια της τσιπούρας και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.
  2. Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
  3. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά για τη σάλτσα.
  4. Σε μια μεσαία κατσαρόλα που τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε σιγά σιγά το βρεγμένο σπανάκι και το ανακατεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του. Αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε μια μεσαία κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι) βάζουμε το κόκκινο λάδι φοίνικα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πιει όλο το νερό της. Αλατοπιπερώνουμε.
  6. Σπάμε μέσα στην κατσαρόλα με το ντοματένιο μείγμα τα αυγά και τα αφήνουμε ανενόχλητα για 3-5 λεπτά. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε απαλά.
  7. Προσθέτουμε το σπανάκι και έπειτα το ψάρι και ανακατεύουμε.
  8. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-10 λεπτά όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ακόμα κόκκινο λάδι για λάμψη.
  9. Παράλληλα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό το γιαμ και -σε διαφορετική κατσαρόλα- τις plantain ολόκληρες ή κομμένες στα δύο, μέχρι να μαλακώσουν.
  10. Σερβίρουμε τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ και τα βραστά φρούτα και λαχανικά σε ξεχωριστό μπολ στο πλάι.

Μυστικά

* H plantain μοιάζει στην όψη με μπανάνα αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα διαφορετικό, αν και συγγενικό είδος. Έχει πιο χοντρή φλούδα και μαγειρεύεται όπως η πατάτα - τηγανητή, ψητή ή στη σχάρα. Θα τη βρούμε σε ασιατικά σούπερ μάρκετ που πουλάνε εισαγόμενα «εξωτικά» λαχανικά και φρούτα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών