Η απόλυτη συνταγή για μια ζεστή ημέρα που δεν θέλουμε με τίποτα να μπούμε στην κουζίνα είναι αυτή η ντοματόσουπα. Χρειαζόμαστε μόνο έναν πολυκόφτη.

20' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες μαζί με το ψωµί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξίδι και αλατοπίπερο, µέχρι να οµογενοποιηθούν καλά.
  2. Ρίχνουµε σταδιακά το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάµε µέχρι το µείγµα να γίνει κρεµώδες. Βάζουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Σερβίρισμα

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γαρνιτούρας σε ένα μπολ. Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και στολίζουμε με όση από τη γαρνιτούρα θέλουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.

Συνταγές με Αγγούρι

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Συνοδευτικά

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών