Η απόλυτη συνταγή για μια ζεστή ημέρα που δεν θέλουμε με τίποτα να μπούμε στην κουζίνα είναι αυτή η ντοματόσουπα. Χρειαζόμαστε μόνο έναν πολυκόφτη.
20'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γκασπάτσο: κρύα ντοματόσουπα, χτυπάμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες μαζί με το ψωµί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξίδι και αλατοπίπερο, µέχρι να οµογενοποιηθούν καλά.
- Ρίχνουµε σταδιακά το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάµε µέχρι το µείγµα να γίνει κρεµώδες. Βάζουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σερβίρισμα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γαρνιτούρας σε ένα μπολ. Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και στολίζουμε με όση από τη γαρνιτούρα θέλουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.