15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
1 ώρα και 20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σος γιαουρτιού

Διαδικασία

Σος γιαουρτιού

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά, για να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Γλώσσα

  1. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το καρυκεύουμε με τη μισή πάπρικα και τον μισό κουρκουμά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι, την υπόλοιπη πάπρικα και τον υπόλοιπο κουρκουμά.
  3. Ρίχνουμε το μυρωδικό και τη σόδα σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μέτριας ρευστότητας κουρκούτι. (Μπορεί να μη χρειαστούμε όλη τη σόδα).
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να «δουλέψει» το άμυλο και να αναμειχθούν τα αρώματα.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  6. Περνάμε τα κομμάτια γλώσσας ένα-ένα από το κουρκούτι μέχρι να καλυφθούν καλά, τινάζουμε να φύγει το περιττό και τα τηγανίζουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά από την κάθε πλευρά, έως ότου ροδίσουν.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρουμε τα φιλέτα γλώσσας με τη σος γιαουρτιού και με σαλάτα της αρεσκείας μας.

Εναν Ροδίτη δροσερό και πλούσιο, κατά προτίμηση από ορεινούς αμπελώνες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών