
15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
1 ώρα και 20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σος γιαουρτιού
Διαδικασία
Σος γιαουρτιού
- Για να φτιάξουμε γλώσσα πανέ σε μπαχαρένιο κουρκούτι με ιδιαίτερη σος γιαουρτιού, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά, για να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Γλώσσα
- Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το καρυκεύουμε με τη μισή πάπρικα και τον μισό κουρκουμά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι, την υπόλοιπη πάπρικα και τον υπόλοιπο κουρκουμά.
- Ρίχνουμε το μυρωδικό και τη σόδα σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μέτριας ρευστότητας κουρκούτι. (Μπορεί να μη χρειαστούμε όλη τη σόδα).
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να «δουλέψει» το άμυλο και να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Περνάμε τα κομμάτια γλώσσας ένα-ένα από το κουρκούτι μέχρι να καλυφθούν καλά, τινάζουμε να φύγει το περιττό και τα τηγανίζουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά από την κάθε πλευρά, έως ότου ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρισμα
- Σερβίρουμε τα φιλέτα γλώσσας με τη σος γιαουρτιού και με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Εναν Ροδίτη δροσερό και πλούσιο, κατά προτίμηση από ορεινούς αμπελώνες.