ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλώσσα στον ατµό µε αρωµατικά και σάλτσα µουστάρδαςΓλώσσα στον ατµό µε αρωµατικά και σάλτσα µουστάρδας
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις γλώσσες στο τηγάνι με κρέμα γάλακτος και μυρωδικά, τηγανίζουμε στο μισό ελαιόλαδο, σε αντικολλητικό τηγάνι, τις δύο γλώσσες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Τις αφήνουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τις άλλες δύο γλώσσες.
  3. Βάζουμε όλα τα ψάρια στο τηγάνι, μισοσκεπάζοντας το ένα με το άλλο για να χωρέσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα, ανακινώντας το σκεύος.
  4. Σερβίρουμε τα ψάρια με τη σάλτσα και το ξύσμα λεμονιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών