1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα βράσιμο
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Χαράσσουμε χιαστί τα κάστανα στη βάση τους. Τα βράζουμε σε άφθονο νερό που κοχλάζει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, αλλά να είναι ακόμα ζεστά, και τα ξεφλουδίζουμε με μυτερό μαχαίρι από την εξωτερική σκληρή φλούδα και από την εσωτερική λεπτή, προσπαθώντας να τα διατηρήσουμε ολόκληρα.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα κάστανα, τη ζάχαρη, το πιπέρι, την αρμπαρόριζα, την κανέλα και τόσο νερό ίσα να σκεπάσει τα υλικά.
  4. Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού σχίζουμε το λοβό βανίλιας κατά μήκος, ανοίγουμε στη μέση και σέρνουμε τη λάμα του μαχαιριού στο εσωτερικό του για να μαζέψουμε τα σποράκια. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα σποράκια και τον άδειο λοβό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, από τη στιγμή που ξεκινήσει ο βρασμός ή μέχρι να δέσει το γλυκό.
  5. Ρίχνουμε το τσίλι και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών