Η Μαρία Παπαλαζάρου μάς έστειλε αυτή τη συνταγή, η οποία είναι ένα είδος μωσαϊκού με πολύχρωμα καραμελάκια. Όπως μας είπε, το ανακάλυψε τυχαία στο διαδίκτυο και από τότε το φτιάχνει πολύ συχνά. Αρέσει σε όλη την οικογένεια, στα παιδιά και στους φίλους τους.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 κομμάτια

Γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και το μέλι σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο σκεύος, στερεωμένο πάνω σε κατσαρολάκι στο οποίο σιγοβράζει λίγο νερό.
  2. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα, τις σταφίδες και τα Rice Krispies και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να καλυφθούν από τη σοκολάτα.
  3. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ορθογώνιο ταψάκι 20 x 30 εκ.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα ή με ένα κουτάλι.
  5. Πιέζουμε σε διάφορα σημεία της επιφάνειας τα κουφετάκια και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, για 3 ώρες, μέχρι το γλυκό να σφίξει.
  6. Για το σερβίρισμα, διακοσμούμε με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών