Πίτσα με λαχανικά του θέρους και φέτα σκέτη απόλαυση.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς.
  3. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις, για να είναι καυτός όταν θα βάλουμε την πίτσα.
  4. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί διαμέτρου περίπου 32 - 34 εκ.
  5. (ή ένα μακρόστενο ταψάκι) και απλώνουμε τη βάση της πίτσας.
  6. Καλύπτουμε τη βάση με το κατίκι και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια.
  7. Απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτες, από πάνω σκορπίζουμε τη φέτα, τις ελιές, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 14 - 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη από κάτω και να ροδίσει η πίτσα στην επιφάνεια.
  9. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.
  10. Στο ποτήρι μας: Μια pale ale μπίρα από τις θαυμάσιες ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών