Πίτσα με λαχανικά του θέρους και φέτα σκέτη απόλαυση.
15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Διαδικασία
- Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς.
- Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις, για να είναι καυτός όταν θα βάλουμε την πίτσα.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί διαμέτρου περίπου 32 - 34 εκ.
- (ή ένα μακρόστενο ταψάκι) και απλώνουμε τη βάση της πίτσας.
- Καλύπτουμε τη βάση με το κατίκι και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια.
- Απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτες, από πάνω σκορπίζουμε τη φέτα, τις ελιές, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 14 - 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη από κάτω και να ροδίσει η πίτσα στην επιφάνεια.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.
- Στο ποτήρι μας: Μια pale ale μπίρα από τις θαυμάσιες ελληνικές μικροζυθοποιίες.