ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαντορινιά αυγά μάτια με πελτέΣαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ
25' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τον πουρέ φασολιών

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Πουρές φασολιών

  1. Για να φτιάξουμε huevos rancheros, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φασόλια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα σκορδοκρέμμυδα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε.

Σάλτσα

  1. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα (χωρίς να την καθαρίσουμε) το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το τσίλι για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρώς.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε (σε δόσεις) τα αυγά μάτια για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όπως μας αρέσουν.
  2. Βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα ρηχό ταψί ή στη σχάρα του φούρνου και τις ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά στη λειτουργία του αέρα στους 200°C, μέχρι να ζεσταθούν ελαφρώς.
  3. Βάζουμε τις τορτίγιες στα πιάτα και απλώνουμε στο 1/3 κάθε πίτας λίγη από τη σάλτσα ντομάτας.
  4. Πάνω από τη σάλτσα βάζουμε ένα αυγό μάτι και δίπλα τον πουρέ φασολιού και το αβοκάντο και σερβίρουμε τα huevos rancheros .

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών