
25'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 8Για τον πουρέ φασολιών
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Πουρές φασολιών
- Για να φτιάξουμε αυγά Huevos Rancheros, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φασόλια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα σκορδοκρέμμυδα.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε.
Σάλτσα
- Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα (χωρίς να την καθαρίσουμε) το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το τσίλι για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρώς.
Σερβίρισμα
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε (σε δόσεις) τα αυγά μάτια για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όπως μας αρέσουν.
- Βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα ρηχό ταψί ή στη σχάρα του φούρνου και τις ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά στη λειτουργία του αέρα στους 200°C, μέχρι να ζεσταθούν ελαφρώς.
- Βάζουμε τις τορτίγιες στα πιάτα και απλώνουμε στο 1/3 κάθε πίτας λίγη από τη σάλτσα ντομάτας.
- Πάνω από τη σάλτσα βάζουμε ένα αυγό μάτι και δίπλα τον πουρέ φασολιού και το αβοκάντο και σερβίρουμε το Huevos Rancheros (αυγά μάτια με πουρέ φασολιών, τορτίγιες και ντοματόσαλτσα).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.