Παλιά την έφτιαχναν με λίπος (χοιρινό λίπος και μάλιστα λαρδί) και όχι με βούτυρο ή ελαιόλαδο: το σκόρπιζαν σε κομματάκια στο ταψί πριν ρίξουν τον χυλό και σκόρπιζαν κάμποσο ακόμη στην επιφάνεια του χυλού. Τη συνταγή μάς έδωσε η κ. Ελένη Στεργίου από τα Άγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπατζίνα με φέτα, αρακά, ντοματίνια και μυρώνιαΜπατζίνα με φέτα, αρακά, ντοματίνια και μυρώνια
40' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 38-40 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την μπατζίνα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε βαθύ μπολ βάζουμε την κολοκύθα, τα αυγά, το τυρί, το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Σταδιακά προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να γίνει ένας χυλός σχετικά υδαρής.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  5. Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί του φούρνου, αδειάζουμε τον χυλό, σείουμε το ταψί για να απλωθεί ομοιόμορφα και ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και λάδι.
  6. Ψήνουμε τη μπατζίνα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 187.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT