ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλαμάρι γεμιστό, μελωμένοΚαλαμάρι γεμιστό, μελωμένο
30' παρασκευή
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις ψητές γλυκοπατάτες

Για τη σάλτσα μαϊντανού

Για τα καλαμάρια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα καλαμάρια με σάλτσα μαϊντανού και ψητές γλυκοπατάτες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200° C.
  2. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τις γλυκοπατάτες και τις αλείφουμε με τα χέρια με λίγο λάδι.
  3. Καρυκεύουμε κατά βούληση και ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  5. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε τα κομμένα καλαμάρια, κάνοντας οριζόντιες και κάθετες γραμμές.
  6. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα και αλατοπίπερο.
  7. Αλείφουμε με λάδι ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
  8. Βάζουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να «κατσαρώσουν» οι άκρες τους.
  9. Μοιράζουμε τα καλαμάρια στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα μαϊντανού και συνοδεύουμε με τις ψητές γλυκοπατάτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 3.

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT