30' παρασκευή
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τις ψητές γλυκοπατάτες
Για τη σάλτσα μαϊντανού
Για τα καλαμάρια
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα καλαμάρια με σάλτσα μαϊντανού και ψητές γλυκοπατάτες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200° C.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τις γλυκοπατάτες και τις αλείφουμε με τα χέρια με λίγο λάδι.
- Καρυκεύουμε κατά βούληση και ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε τα κομμένα καλαμάρια, κάνοντας οριζόντιες και κάθετες γραμμές.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα και αλατοπίπερο.
- Αλείφουμε με λάδι ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
- Βάζουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να «κατσαρώσουν» οι άκρες τους.
- Μοιράζουμε τα καλαμάρια στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα μαϊντανού και συνοδεύουμε με τις ψητές γλυκοπατάτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 3.