Σερβίρουμε με όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις ροδέλες των καλαμαριών και τα κρεμμύδια (φρέσκα ή ξερά), για 3–4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν κάπως.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα και εν συνεχεία προσθέτουμε και το σπανάκι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι.
  3. Γυρνάμε το σπανάκι μερικές φορές ώστε να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
  4. Τότε, προσθέτουμε το κρασί και μετά από 2–3 λεπτά βάζουμε, αν θέλουμε, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζ.
  5. καφέ νερό.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.
  7. Δεν ρίχνουμε άλλα υγρά καθώς το σπανάκι αλλά και τα καλαμάρια θα βγάλουν λίγα ακόμη.
  8. Παρακολουθούμε, όμως, και, αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό.
  9. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο και έχει μείνει με το λάδι του, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο ή τον μάραθο και ανακατεύουμε.
  10. Σερβίρουμε με όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  11. Συνοδεύουμε με: Με ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.
  12. * Συμβουλή: Ενώ το φαγητό αυτό είναι εύκολο και γρήγορο στο μαγείρεμα, έχει λίγο μπελά στο καθάρισμα του σπανακιού αλλά και των καλαμαριών.
  13. Για να εξοικονομήσουμε χρόνο, μπορούμε να προμηθευτούμε από τα σούπερ μάρκετ έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι σε συσκευασίες σε κενό αέρος, το οποίο όμως κοστίζει περισσότερο.
  14. Επίσης, αντί για φρέσκα καλαμάρια, μια αξιοπρεπής και νόστιμη λύση είναι τα κατεψυγμένα, που είναι καθαρισμένα και έτοιμα για μαγείρεμα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών