ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλαμαράκια μυρωδάτα
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καλαμάρια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι τα καλαμάρια να αλλάξουν χρώμα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη μουστάρδα και το μέλι.
  3. Περιχύνουμε τα καλαμάρια, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
  4. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
  5. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό , το ξύσμα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες βραστές και λαχανοσαλάτα.

Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Συνταγές με Πορτοκάλι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών