![Καλαμάρι τηγανητό με γλυκόξινη σάλτσα γιαουρτιού](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/kalamari-tiganito-me-glykoxini-saltsa-apo-dyo-eidi-giaoyrtioy-gastronomos-420x560.jpg?v=1707513998)
20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καλαμάρια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι τα καλαμάρια να αλλάξουν χρώμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη μουστάρδα και το μέλι.
- Περιχύνουμε τα καλαμάρια, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό , το ξύσμα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες βραστές και λαχανοσαλάτα.