10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καλαμαράκια με βότανα πρώτα κόβουμε τα καλαμαράκια σε μικρά κομμάτια (για να μαγειρευτούν γρήγορα) ή σε ροδέλες. Αφήνουμε τα πλοκάμια ολόκληρα.
  2. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  4. Τα σβήνουμε με το κρασί και, πριν εξατμιστεί, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα βότανα, πιπέρι και τις λιαστές ντομάτες.
  5. Μαγειρεύουμε για 25 - 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά και, όταν στεγνώσει το φαγητό, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και το αποσύρουμε.
  6. Αν τα καλαμαράκια δεν έχουν βράσει, προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού καυτό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να στεγνώσουν.
  7. Το αλάτι πρέπει να το ελέγξουμε, γιατί τα καλαμαράκια, όταν είναι φρέσκα, δεν χρειάζονται αλάτι.

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών