10'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καλαμαράκια με βότανα πρώτα κόβουμε τα καλαμαράκια σε μικρά κομμάτια (για να μαγειρευτούν γρήγορα) ή σε ροδέλες. Αφήνουμε τα πλοκάμια ολόκληρα.
- Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Τα σβήνουμε με το κρασί και, πριν εξατμιστεί, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα βότανα, πιπέρι και τις λιαστές ντομάτες.
- Μαγειρεύουμε για 25 - 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά και, όταν στεγνώσει το φαγητό, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και το αποσύρουμε.
- Αν τα καλαμαράκια δεν έχουν βράσει, προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού καυτό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να στεγνώσουν.
- Το αλάτι πρέπει να το ελέγξουμε, γιατί τα καλαμαράκια, όταν είναι φρέσκα, δεν χρειάζονται αλάτι.