Νηστήσιμο, ξινούτσικο, ευκολότατο. Μια συνταγή για το πιο αγαπημένο μας θαλασσινό.

20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη μισή μουστάρδα. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 35 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Ιδανικά δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε υγρά, καθότι τα καλαμάρια θα βγάλουν τα δικά τους. Αν, όμως, χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Μόλις γίνουν τα καλαμάρια και μείνουν με ελάχιστη σάλτσα, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξύσμα, την υπόλοιπη μουστάρδα, το μυρωδικό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  2. Σερβίρουμε τα καλαμάρια με φρυγανισμένο ψωμί ή τα ανακατεύουμε με μακαρόνια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών