ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣCarciofi alla giudia (ολόκληρες τηγανητές αγκινάρες)Αγκινάρες τηγανητές (carciofi alla giudia)
Από το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καλυβιανό στιφάδο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα μανιτάρια για 6-7 λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με τη μισή ποσότητα κρασιού και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  5. Ρίχνουμε άλλο 1 φλιτζάνι από το υπόλοιπο κρασί και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο κρασί.
  7. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  8. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα όλα τα στέρεα υλικά από την κατσαρόλα.
  9. Προσθέτουμε στη σάλτσα του φαγητού το αλεύρι, το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός και αδειάζουμε ξανά τα υλικά στην κατσαρόλα.
  10. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε το καλυβιανό στιφάδο.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT