Από το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 6-7 λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Σβήνουμε με τη μισή ποσότητα κρασιού και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε άλλο 1 φλιτζάνι από το υπόλοιπο κρασί και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο κρασί. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα όλα τα στέρεα υλικά από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε στη σάλτσα του φαγητού το αλεύρι, το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός και αδειάζουμε ξανά τα υλικά στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.
  3. Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων Ηρακλείου

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών