20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τα κανελόνια με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί, ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το βούτυρο για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να αφρίζει.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα πορτσίνι μαζί με το ποτό και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλατοπίπερο, το θυμάρι και το κατσικίσιο τυρί, τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τα κανελόνια ακριβώς.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα μανιταριών και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το ζωμό, το ψωμί, τη γραβιέρα και περιχύνουμε τα κανελόνια.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να απορροφήσουν τα υγρά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κανελόνια στην επιφάνεια.