ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος ή τζαντούγιαΜελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος ή τζαντούγια
40' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Βάρος: Για περίπου 700 γρ.

Διαδικασία

  1. Για τις καριόκες με μελομακάρονα, σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα.
  2. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μια λαδόκολλα ή μεμβράνη
  3. Βάζουμε τη ζύμη για τις καριόκες με μελομακάρονα στη λαδόκολλα και την πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα (σαν κορμό), τυλίγοντάς τη με τη λαδόκολλα, και στρίβουμε τις άκρες της σαν καραμέλα.
  4. Συνεχίζουμε να δίνουμε σχήμα στη ζύμη ρολάροντάς την όπως είναι τυλιγμένη στον πάγκο.
  5. Βάζουμε τη ζύμη για τις καριόκες με μελομακάρονα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σφίξει καλά.
  6. Ξετυλίγουμε, κόβουμε στρογγυλές φέτες πάχους περίπου 0,5 εκ. και στη συνέχεια κόβουμε κάθε φέτα στη μέση.
  7. Βουτάμε τις καριόκες στη λιωμένη κουβερτούρα, τις αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν και, αν θέλουμε, τις τυλίγουμε μία μία με αλουμινόχαρτο.

Μυστικά

Διατηρούμε τις καριόκες σε μπολ, σφιχτά καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, σε ένα δροσερό μέρος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών