Δεν θέλει ζύμωμα ούτε άνοιγμα φύλλου… η πανεύκολη ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα κομμένη σε μικρά καρέ είναι τέλεια για τον γιορτινό μπουφέ.

15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και τη ματζουράνα.
  2. Ανακατεύουμε, κάνουμε στη μέση πηγαδάκι και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό βούτυρο και το μισό γάλα.
  3. Χτυπάμε με αυγοδάρτη καλά να γίνει ένα λείο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε.
  5. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο.
  6. Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι.
  7. Κρατάμε μια χουφτίτσα από το τυρί και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο χυλό.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  9. Παίρνουμε λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι) και αλείφουμε το ταψί.
  10. Αδειάζουμε μέσα το χυλό· πρέπει να έχει ύψος περίπου 3 εκ.
  11. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι).
  12. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών