
15'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κασόπιτα, αρχικά βάζουμε, σε μια λεκάνη, το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι, τη ματζουράνα και ανακατεύουμε.
- Κάνουμε στη μέση πηγαδάκι και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό βούτυρο, το μισό γάλα και χτυπάμε με αυγοδάρτη καλά να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο. Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι.
- Κρατάμε μια χουφτίτσα από το τυρί και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στον χυλό.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Παίρνουμε λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι) και αλείφουμε το ταψί.
- Αδειάζουμε μέσα τον χυλό• πρέπει να έχει ύψος περίπου 3 εκ.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι).
- Ψήνουμε την κασόπιτα για περίπου 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 121.