ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με φέτα, ανθότυρο και σταφύλιαΤάρτα με φέτα, ανθότυρο και σταφύλια
15' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κασόπιτα, αρχικά βάζουμε, σε μια λεκάνη, το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι, τη ματζουράνα και ανακατεύουμε.
  2. Κάνουμε στη μέση πηγαδάκι και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό βούτυρο, το μισό γάλα και χτυπάμε με αυγοδάρτη καλά να γίνει ένα λείο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο. Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι.
  4. Κρατάμε μια χουφτίτσα από το τυρί και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στον χυλό.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  6. Παίρνουμε λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι) και αλείφουμε το ταψί.
  7. Αδειάζουμε μέσα τον χυλό• πρέπει να έχει ύψος περίπου 3 εκ.
  8. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι).
  9. Ψήνουμε την κασόπιτα για περίπου 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 121.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών