Δεν θέλει ζύμωμα ούτε άνοιγμα φύλλου… η πανεύκολη ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα κομμένη σε μικρά καρέ είναι τέλεια για τον γιορτινό μπουφέ.
15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Διαδικασία
- Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και τη ματζουράνα.
- Ανακατεύουμε, κάνουμε στη μέση πηγαδάκι και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό βούτυρο και το μισό γάλα.
- Χτυπάμε με αυγοδάρτη καλά να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε.
- Μπορεί να μη χρειαστεί όλο.
- Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι.
- Κρατάμε μια χουφτίτσα από το τυρί και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο χυλό.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Παίρνουμε λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι) και αλείφουμε το ταψί.
- Αδειάζουμε μέσα το χυλό· πρέπει να έχει ύψος περίπου 3 εκ.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι).
- Ψήνουμε την πίτα για περίπου 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.