Το φαγητό μαγειρεύεται μόνο του…

15' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
  2. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε τομές σε διάφορα σημεία του, βάζουμε μέσα τις φέτες σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, αλατοπίπερο, τη μία λιωμένη σκελίδα σκόρδου, τις πιπεριές, το λάδι, τα μισά πολτοποιημένα ντοματάκια και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε ένα ταψί τακτοποιούμε το κρέας και το μείγμα με τις πατάτες, περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και 500 ml νερό και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά και το κρέας και οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
  5. Παρακολουθούμε κάθε τόσο τα υγρά του ταψιού και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών