Το φαγητό αυτό σηκώνει μεγάλη ποσότητα αμάραθου, όπως λένε τον μάραθο στην Κρήτη. Ο Γιάννης Φραγκούλης μαζεύει άγριο μάραθο που φυτρώνει στο βουνό και προσθέτει γενναίες ποσότητες σχεδόν σε όλα τα φαγητά που μαγειρεύει στο Καφενείο Πρόβαρμα −που βγαίνει από τη λέξη «πρόβαλε», δηλαδή «εμφανίστηκε»– στο χωριό Θρυπτή Λασιθίου. Στο κατσικάκι μπορεί να πρόσθεσε πολύ παραπάνω από ένα μάτσο, και ο ίδιος προτείνει, αν μας αρέσει, να μην τον λυπηθούμε, και να βάλουμε και δύο ή ακόμη και τρία ματσάκια. Οι μεγάλες ποσότητες μάραθου κάνουν το φαγητό να θυμίζει πιο πολύ το φρικασέ. Νικολέτα Μακρυωνίτου
