ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσικάκι γάστρας με βρούβες από την ΠάροΚατσικάκι γάστρας με βρούβες από την Πάρο

Το φαγητό αυτό σηκώνει μεγάλη ποσότητα αμάραθου, όπως λένε τον μάραθο στην Κρήτη. Ο Γιάννης Φραγκούλης μαζεύει άγριο μάραθο που φυτρώνει στο βουνό και προσθέτει γενναίες ποσότητες σχεδόν σε όλα τα φαγητά που μαγειρεύει στο Καφενείο Πρόβαρμα −που βγαίνει από τη λέξη «πρόβαλε», δηλαδή «εμφανίστηκε»– στο χωριό Θρυπτή Λασιθίου. Στο κατσικάκι μπορεί να πρόσθεσε πολύ παραπάνω από ένα μάτσο, και ο ίδιος προτείνει, αν μας αρέσει, να μην τον λυπηθούμε, και να βάλουμε και δύο ή ακόμη και τρία ματσάκια. Οι μεγάλες ποσότητες μάραθου κάνουν το φαγητό να θυμίζει πιο πολύ το φρικασέ. Νικολέτα Μακρυωνίτου

Κατσίκι τσιγαριαστό με πατάτες και αμάραθο

10' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες και αμάραθο, ξεκινάμε βάζοντας μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να χρυσαφίσει για περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κατσικάκι και αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για περίπου μισή ώρα με σκεπασμένο καπάκι.
  3. Ρίχνουμε τον μάραθο, προσθέτουμε νερό για να σκεπάσει το κρέας και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
  4. Όταν είναι μισομαγειρεμένο το κρέας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες.
  5. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Μάραθος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών