Αυτή η συνταγή με καβούρι είναι από τα λίγα ταϊλανδικά πιάτα που περιέχει σκόνη κάρι ως κύριο αρωματικό.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 2-4

Διαδικασία

  1. Αν πάρουµε ζωντανό καβούρι, το βάζουµε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Αφήνοντας τα πόδια στη θέση τους, κόβουµε το καβούρι στη µέση, τεµαχίζοντας το κέλυφος από το κεφάλι προς τη ράχη. Το κόβουµε στη µέση και πάλι, από τα αριστερά προς τα δεξιά (τεµαχίζοντας το καβούρι σε τέταρτα), αφήνοντας τα πόδια κολληµένα σε κάθε τέταρτο. Τραβάµε και αποκόπτουµε τα ανώτερα τµήµατα του κελύφους. Πετάµε το στοµάχι και τα µαλακά βράγχια. Χρησιµοποιώντας καρυοθραύστη ή τη ράχη από ένα βαρύ µαχαίρι, σπάµε τις δαγκάνες του καβουριού για να είναι ευκολότερο το σερβίρισµα. Αν οι δαγκάνες είναι πάρα πολύ µεγάλες, τις κόβουµε στη µέση.
  2. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το γάλα καρύδας, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιού, τη σκόνη κάρι και τη ζάχαρη.
  3. Σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το λάδι σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για 2-3 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το καβούρι και σοτάρουµε ανακατεύοντας για περίπου 4-5 λεπτά. Προσθέτουµε το µείγµα καρύδας και το κρεµµύδι και συνεχίζουµε το σοτάρισµα, ανακατεύοντας, για 5-7 λεπτά ακόµα ή µέχρι να µαγειρευτεί εντελώς η σάρκα του καβουριού και να µειωθεί η σάλτσα. Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια. Δοκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται. Μεταφέρουµε το όλον σε µια πιατέλα και πασπαλίζουµε µε φέτες τσίλι και φύλλα κόλιανδρου.
  4. *Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών