
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τα καβούρια σουφλέ, προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200° C (σκάλα 6 στο γκάζι).
- Αλείφουµε ελαφρώς 6 µικρά πυρίµαχα φορµάκια των 125 ml µε το λιωµένο βούτυρο.
- Καρφώνουµε τα γαρίφαλα στο κρεµµύδι.
- Το βάζουµε σε ένα κατσαρολάκι µε τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού και το γάλα. Το αφήνουµε να πάρει βράση για 4 - 5 λεπτά σε µέτρια φωτιά και αποσύρουµε. Το αφήνουµε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.
- Σουρώνουµε το γάλα σε ένα µικρό µπολ.
- Λιώνουµε το βούτυρο σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 3-4 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει, αλλά να µην πάρει χρώµα.
- Προσθέτουµε το αλεύρι, ανακατεύουµε συνεχώς µε το σύρµα για 3 λεπτά, χωρίς να αφήσουµε τη σάλτσα να πάρει χρώµα.
- Την κατεβάζουµε από τη φωτιά. Ρίχνουµε το γάλα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας µετά από κάθε προσθήκη, µέχρι το µείγµα να γίνει οµοιόµορφο.
- Ξαναβάζουµε τη σάλτσα στη φωτιά και σιγοβράζουµε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουµε τους κρόκους, έναν-έναν, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, µέχρι να αναµειχθούν.
- Ρίχνουµε την καβουρόψιχα και ανακατεύουµε µέχρι το µείγµα να ζεσταθεί και να πήξει (χωρίς να πάρη βράση).
- Το αδειάζουµε σε ένα µεγάλο µπολ, προσθέτουµε το πιπέρι καγιέν και αλατοπιπερώνουµε.
- Χτυπάµε τα ασπράδια στο µίξερ µε το φτερό µέχρι να γίνουν µαρέγκα (όχι πολύ πηχτή).
- Βάζουµε µε κουτάλι το ένα τέταρτο από τη µαρέγκα στο µείγµα του καβουριού και το ενσωµατώνουµε γρήγορα αλλά απαλά. Προσθέτουµε και την υπόλοιπη µαρέγκα, ενσωµατώνοντάς τη µε τον ίδιο τρόπο.
- Αδειάζουµε το µείγµα στα πυρίµαχα φορµάκια.
- Βάζουµε τα φορµάκια σε ένα ταψί και ψήνουµε για 12-15 λεπτά ή µέχρι τα σουφλέ να φουσκώσουν καλά και να ταλαντεύονται ελαφρώς όταν τα αγγίζουµε.
- Ελέγχουµε το ψήσιµο µε τη µύτη ενός µαχαιριού. Πρέπει να βγαίνει καθαρή.
- Σερβίρουµε, τα καβούρια σουφλέ, αµέσως.