15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καβουρμά σαγανάκι με κρεμμύδια και αυγό ποσέ, αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και προσθέτουμε το ξίδι.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και, όταν πάρει βράση, αποσύρουμε, σπάμε αμέσως τα δύο αυγά μέσα στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με το καπάκι της.
- Αφήνουμε στην άκρη για 3 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι αλλά οι κρόκοι να παραμείνουν μελάτοι.
- Βγάζουμε τα αυγά ποσέ από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε τον καβουρμά σε ένα σαγανάκι με μεταλλικά χερούλια, για να μπαίνει στον φούρνο (ή στο πιο μικρό μας αντικολλητικό ταψάκι).
- Σκορπίζουμε πάνω στον καβουρμά τις σταφίδες, το θυμάρι και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 2-4 λεπτά σε ένα από τα ψηλότερα ράφια του φούρνου, μέχρι να ροδίσει απαλά ο καβουρμάς.
- Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το κρεμμύδι με το κορν φλάουρ σε ένα μπολ.
- Το περνάμε από ψιλό σουρωτήρι για να φύγει η περίσσεια και το τηγανίζουμε σε ένα μικρό τηγάνι, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Ξεφουρνίζουμε τον καβουρμά και τον βάζουμε σε πιάτο.
- Πάνω του ακουμπάμε τα αυγά ποσέ και τους ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ραντίζουμε με χυμό μοσχολέμονου και πορτοκαλιού, βάζουμε από πάνω και τα τηγανητά κρεμμύδια και σερβίρουμε με τα κομμένα φρούτα στο πλάι, για να στύψει ο καθένας όσο επιπλέον χυμό επιθυμεί.
- Συνοδεύουμε, τον καβουρμά σαγανάκι με κρεμμύδια και αυγό ποσέ, με τηγανητές πατάτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.