15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και προσθέτουμε το ξίδι.
  3. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και, όταν πάρει βράση, αποσύρουμε, σπάμε αμέσως τα δύο αυγά μέσα στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με το καπάκι της.
  4. Αφήνουμε στην άκρη για 3 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι αλλά οι κρόκοι να παραμείνουν μελάτοι.
  5. Βγάζουμε τα αυγά ποσέ από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  6. Βάζουμε τον καβουρμά σε ένα σαγανάκι με μεταλλικά χερούλια, για να μπαίνει στον φούρνο (ή στο πιο μικρό μας αντικολλητικό ταψάκι).
  7. Σκορπίζουμε πάνω στον καβουρμά τις σταφίδες, το θυμάρι και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε για 2-4 λεπτά σε ένα από τα ψηλότερα ράφια του φούρνου, μέχρι να ροδίσει απαλά ο καβουρμάς.
  9. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το κρεμμύδι με το κορν φλάουρ σε ένα μπολ.
  10. Το περνάμε από ψιλό σουρωτήρι για να φύγει η περίσσεια και το τηγανίζουμε σε ένα μικρό τηγάνι, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  11. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  12. Ξεφουρνίζουμε τον καβουρμά και τον βάζουμε σε πιάτο.
  13. Πάνω του ακουμπάμε τα αυγά ποσέ και τους ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  14. Ραντίζουμε με χυμό μοσχολέμονου και πορτοκαλιού, βάζουμε από πάνω και τα τηγανητά κρεμμύδια και σερβίρουμε με τα κομμένα φρούτα στο πλάι, για να στύψει ο καθένας όσο επιπλέον χυμό επιθυμεί.
  15. Συνοδεύουμε το καβουρμά σαγανάκι με κρεμμύδια και αυγό ποσέ με τηγανητές πατάτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών