ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεμπάπ γαλοπούλας με ψητά ντοματίνια και σάλτσα γιαουρτιούΚεμπάπ γαλοπούλας με ψητά ντοματίνια και σάλτσα γιαουρτιού
15' προετοιμασία
10' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα πολίτικα κεμπάπ, αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα κεμπάπ, πάχους 2,5 εκ.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου, λαδώνουμε καλά τη σχάρα και τοποθετούμε ακριβώς κάτω από τη σχάρα ένα ταψί με λίγο νερό, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά και τα λίπη του ψησίματος.
  5. Παίρνουμε 6 μεταλλικές και πλατιές σούβλες (αν δεν έχουμε, παίρνουμε 12 καλαμάκια από μπαμπού και τα μουλιάζουμε σε νερό για λίγα λεπτά, ώστε να μην καούν κατά το ψήσιμο) και περνάμε τα κεμπάπ, πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά μας να κολλήσουν στις σούβλες.
  6. Τα βάζουμε στη σχάρα και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  7. Σερβίρουμε με πίτες αραβικές, ντομάτα σαλάτα ή ψητές ντομάτες, γιαούρτι και φέτες ξερού κρεμμυδιού, πασπαλισμένες με λίγο σουμάκ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών