ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠικάντικα φαχίτας με χοιρινό, κασέρι, γουακαμόλε και γιαούρτιΠικάντικα φαχίτας με χοιρινό, κασέρι, γουακαμόλε και γιαούρτι
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα συνοδευτικά

Σαλάτα ντομάτας

Διαδικασία

Σαλάτα ντομάτας

  1. Για τις κεσαντίγιας με αβοκάντο ξεκινάμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Κεσαντίγιας

  1. Απλώνουμε στις τορτίγιες τα λιωμένα αβοκάντο, πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και το τυρί.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ.
  3. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε 1/2 κουτ. γλυκού από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε μια τορτίγια.
  4. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το 1/4 από το μείγμα της πιπεριάς και το 1/4 από το τυρί.
  5. Σκεπάζουμε με δεύτερη τορτίγια και «ψήνουμε» για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κάτω μέρος της τορτίγιας και να λιώσει το τυρί.
  6. Γυρίζουμε προσεκτικά την τορτίγια ως εξής: σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να «γλιστρήσει» στο τηγάνι.
  7. «Ψήνουμε» για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και από την άλλη μεριά.
  8. Αδειάζουμε σε πιάτο και κόβουμε σε τρίγωνα.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  10. Συνοδεύουμε με τη σαλάτα ντομάτας και την ξινόκρεμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών