ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαχίτας πικάντικα με χοιρινό, κασέρι, γουακαμόλε και γιαούρτιΦαχίτας πικάντικα με χοιρινό, κασέρι, γουακαμόλε και γιαούρτι
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα συνοδευτικά

Σαλάτα ντομάτας

Διαδικασία

Σαλάτα ντομάτας

  1. Για να φτιάξουμε κεσαντίγιας με αβοκάντο ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη σαλάτα ντομάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

Κεσαντίγιας

  1. Απλώνουμε στις τορτίγιες τα λιωμένα αβοκάντο, πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και το τυρί.
  2. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1/2 κουτ. γλυκού από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε μια τορτίγια.
  3. Σκεπάζουμε με δεύτερη τορτίγια και «ψήνουμε» για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κάτω μέρος της τορτίγιας και να λιώσει το τυρί.
  4. Γυρίζουμε προσεκτικά την τορτίγια ως εξής: σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να «γλιστρήσει» στο τηγάνι.
  5. «Ψήνουμε» για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και από την άλλη μεριά.
  6. Αδειάζουμε σε πιάτο και κόβουμε σε τρίγωνα.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  8. Συνοδεύουμε με τη σαλάτα ντομάτας και τη ξινόκρεμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών