20'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα συνοδευτικά
Σαλάτα ντομάτας
Διαδικασία
Σαλάτα ντομάτας
- Για να φτιάξουμε κεσαντίγιας με αβοκάντο ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη σαλάτα ντομάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
Κεσαντίγιας
- Απλώνουμε στις τορτίγιες τα λιωμένα αβοκάντο, πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και το τυρί.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1/2 κουτ. γλυκού από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε μια τορτίγια.
- Σκεπάζουμε με δεύτερη τορτίγια και «ψήνουμε» για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κάτω μέρος της τορτίγιας και να λιώσει το τυρί.
- Γυρίζουμε προσεκτικά την τορτίγια ως εξής: σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να «γλιστρήσει» στο τηγάνι.
- «Ψήνουμε» για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και από την άλλη μεριά.
- Αδειάζουμε σε πιάτο και κόβουμε σε τρίγωνα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Συνοδεύουμε με τη σαλάτα ντομάτας και τη ξινόκρεμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.