Οι τηγανητοί κεφτέδες με αλευρόσαλτσα, ένα από τα δημοφιλή φαγητά της Φλώρινας, μαγειρεύονται και με ντομάτα, ενώ αρκετοί προσθέτουν στη σάλτσα πράσινες ελιές.

30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Ζυμώνουμε τα δύο είδη κιμά, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού, το ψωμί, το κύμινο, το σκόρδο, 60 ml από το λάδι και αλατοπίπερο μέχρι να προκύψει ένα μείγμα αφράτο. Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε 3 κουτ. σούπας από το αλεύρι και αλευρώνουμε τους κεφτέδες.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε σκεύος. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο, και βράζουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να δέσει. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε τους κεφτέδες, σείουμε την κατσαρόλα για να καλυφθούν από τη σάλτσα και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, σκορπίζουμε τις ελιές, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σερβίρουμε με ένα λευκό πιλάφι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών