ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκυθοκεφτέδες τραγανοί με σάλτσα φέταςΚολοκυθοκεφτέδες τραγανοί με σάλτσα φέτας
30' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κολοκυθάκια, κολοκυθοκορφάδες και μπαρμπούνια με δυόσμο και πάπρικα στην κατσαρόλα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντάς τα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  2. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τo κρεμμύδι με τη ζάχαρη και αλατοπίπερο, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν κάπως.
  4. Ρίχνουμε τα φασολάκια, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά, έως ότου ροδίσουν ελαφρώς.
  5. Προσθέτουμε τους κολοκυθοανθούς, την ντομάτα, αλατοπίπερο και την πάπρικα, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με μισόκλειστο καπάκι, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.
  7. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια μαζί με το λάδι τους, τη ρίγανη, το μαϊντανό και το δυόσμο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Τα υγρά των λαχανικών είναι αρκετά ώστε να μη χρειάζεται να προσθέσουμε νερό . Παρ’ όλα αυτά, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο (50 ml) ζεστό.
  8. Συνοδεύουμε τα κολοκυθάκια με μαλακή φέτα και χωριάτικο ψωμί.

Στο ποτήρι μας: λευκά ξηρά, αρωματικά κρασιά, Μαντινεία, Βιδιανό, Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 111.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών