30'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κολοκυθάκια, κολοκυθοκορφάδες και μπαρμπούνια με δυόσμο και πάπρικα στην κατσαρόλα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντάς τα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε χαμηλή φωτιά.
- Έπειτα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη ζάχαρη και αλατοπίπερο, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν κάπως.
- Ρίχνουμε τα φασολάκια, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά, έως ότου ροδίσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τους κολοκυθοανθούς, τη ντομάτα, αλατοπίπερο και την πάπρικα.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με μισόκλειστο καπάκι, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.
- Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια μαζί με το λάδι τους, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
- Τα υγρά των λαχανικών είναι αρκετά ώστε να μη χρειάζεται να προσθέσουμε νερό. Παρ’ όλα αυτά, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο (50 ml) ζεστό.
- Συνοδεύουμε, τα κολοκυθάκια, κολοκυθοκορφάδες και μπαρμπούνια με δυόσμο και πάπρικα, με μαλακή φέτα και χωριάτικο ψωμί.
Στο ποτήρι μας: λευκά ξηρά, αρωματικά κρασιά, Μαντινεία, Βιδιανό, Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 111.